28 Kasım 2016 Pazartesi

GEÇİCİ (BALMUMSUZ) RASTA SAÇ YAPIMI

Rasta saç yaptırmak isteyenler buraya!

Rasta saç denildi mi tabii ki aklımıza ilk olarak Bob Marley geliyor! Reggae akımının öncüsü Bob Marley, rasta saçların popüler olmasını sağladı. O dönemden beri Rihanna, Zendaya, Shakira gibi ünlü yıldızların bile tercih ettiği, hatta en son New York Moda Haftası’nda podyumlarda da kullanılan bir saç modeli oldu.


Eğer sen de rasta saç hakkında her şeyi öğrenmek istiyorsan, seni yazımın devamına alalım! Ayrıca rasta gibi en trendy saç modellerini takip etmek için Saç Sırları.com’a uğramayı sakın unutma!

Rasta nedir?
Antik Yunan’a kadar uzanan bir geçmişi olan rasta saç, iki farklı teknikle yapılıyor. Biri balmumu kullanarak yapılan rasta, diğeri ise balmumu kullanmadan yapılan doğal rasta. Balmumuyla yapılan rasta, balmumu içerdiği için saçtan temizlemek kolay olmaz. Bu nedenle çok fazla tercih edilmeyen bir yöntemdir.
Diğer rasta saç yöntemi ise doğal yöntem, bu teknikte de saç, tığ ve tarak yardımıyla rasta halini alır.

Rasta Nasıl Yapılır?
Rasta saç elde etmek için saçlarının minimum 5 cm olması gerekir. Ancak rasta saç modelinin dikkat çekici olmasını istiyorsan, uzun saçların olması lazım. Eğer saçların kısaysa da üzülme çünkü saç eklentileriyle da uzun bir rasta saç görünümü elde edebilirsin.

Geçici rasta yapımı
Rastanın sende nasıl görüneceğini merak ediyorsan evde de rasta saç modelini kolayca deneyebilirsin. Bunu yapmak için ihtiyacın olanlar ise bir şekillendirici köpük, tarak ve bolca da zaman çünkü rasta saç yapmak bir hayli vaktini alabilir! Hatta bizce bir arkadaşından yardım almanı da öneririz.

Geçici rasta uygulaması için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
1.Adım:
Saçlarını ortadan değil de, üst ve arka olarak yani bir kısmı önde, bir kısmı arkada olacak şekilde ikiye ayır.
2.Adım:
İlk önce ön kısımdan başlamak ve saçını daha rahat şekillendirmek için arkadaki saçlarını topla.
3.Adım:
Saç şekillendirici köpüğü avucuna uygula ve önden bir tutam saçını avucunun içinde döndürerek kıvır. Bu işlemi tutam şekil alana kadar yap. Eğer saçın istediğin şekli almazsa biraz daha köpük uygulayıp döndürmeye devam et.
4.Adım:
3.adımda uyguladığın işlemi öndeki saçlarının tümüne uygulayıp, arka kısma geç. Bu kısımda saçının ense kısmından başlayarak şekillendirmelisin.
5.Adım:
Tüm saçına tutam tutam, rasta şeklini verdikten sonra ise güçlü tutuşlu bir saç spreyini saçlarına uygulamayı sakın atlama!


Geçici rasta yapımı senin de gördüğün gibi oldukça pratik! Hemen denemeye ve ‘’reggae’’ tarzını yansıtmaya ne dersin?

Sevgiler,
Burçin
Bu Yayını Paylaş:
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

2 yorum

  1. ben yaptıramam herhalde rahatsız eder beni yahu

    YanıtlaSil
  2. saçı uzun olanlar veya sürekli elektirklenenler için harika çözüm..

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili düşüncelerin ve yorumun benim için önemli.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Beyaz Madam
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Editleyen Özel Çizim
Admin Panpa