3 Mart 2014 Pazartesi

DÜNYANIN İLK EKRANLI PARFÜMÜ "DeVobis"


Bir parfüm hayal edin... Kokusunu dünyada milyon dolarlık işbirlikleri yapan bir burun tasarlasa, şişesi ekranlı olsa, en sevdiğiniz fotoğraflarınızı, videolarınızı izleyebilseniz, hatta bir de müzik çalsa... Yok artık dediğinizi duyar gibiyim. Evet böyle bir parfüm var, hem de Dünya’da ilk kez bir Türk firması tarafından üretildi.


Er-Te Kozmetik tarafından tasarlanan DeVobis isimli parfüm şişesi, Er-Te Kozmetik’in Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Tepret’in tasarımı. 


Turgut Tepret’in, bir AVM’de gezerken bir parfüm dummy’sini görüp, “Bu şişenin üzerinde ekran olsa nasıl olur acaba” diye hayal etmesiyle başlamış her şey. Uzun süreli araştırma ve tasarım aşamasından sonra 2 çeşit kadın ve 1 çeşit erkek versiyonuyla DeVobis markası ortaya çıkmış. 


DeVobis'in anlamı Latince'de "seninle ilgili" demek. Paris’teki bir fuarda görücüye çıkan DeVobis’i Chanel’in, Elizabeth Arden’in ve diğer Dünya devlerinin yetkilileri çok sevmiş. Yakın zamanda DeVobis tasarımlı bu şişenin içerisinde Chanel veya bildiğiniz diğer dünya markalarının parfümlerini görürseniz şaşırmayın yani :)

Gelelim teknolojik kısmına. Tekin Acar mağazalarında satılan ve fiyatı 199 TL olan DeVobis’e veri yüklemek de çok kolay. Ürünün kutusunda hediye edilen USB kablosuyla şarj ediliyor ve USB, hafıza kartı ile verilerinizi yükleyebilirsiniz. 



Yüklediğiniz müzikleri dinleme imkanınız da var. Sokakta parfüm şişesinden müzik dinleyen birini görenlerin tepkisi çok da normal olmaz değil mi :)



Bu kadar orjinal şişesi olan bir parfümün sıradan bir kokusu olamazdı değil mi :) DeVobis parfümü için milyon dolarlık burun olarak bilinen Mark Buxton ile çalışılıyor.

Parfümün kadın 2 çeşit kadın versiyonundan birinin şişesi kırmızı biri beyaz. Erkek versiyonu da siyah. Bendeki şişe tabii ki "Beyaz" :) Çiçeksi ama ağırlıklı meyve aromalarının hissedildiği sıcak bir koku.


Şimdi “Ya biterse” dediğinizi duyar gibiyim. Bitmiyor! Çünkü içindeki şişe değiştirilebiliyor, yedek şişe satın alınabiliyor. Dolayısıyla DeVobis ilelebet bitmeyecek bir serüven haline geliyor :)



Kutusu da kendisi gibi çok zarif ve kendiniz için olduğu kadar sevdikleriniz için de, harika bir hediye alternatifi olabilir bence. Online alışveriş için TIK TIK

Ne dersiniz? Teknoloji ve güzellik dünyasını birleştiren güzel bir çalışma değil mi? 

Sevgiler,
Burçin.




Bu Yayını Paylaş:
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

12 yorum

Konuyla ilgili düşüncelerin ve yorumun benim için önemli.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Beyaz Madam
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Editleyen Özel Çizim
Admin Panpa