2 Şubat 2015 Pazartesi

MAKYAJ KONTÜRÜ NASIL YAPILIR?

Bugün sizlerle uzun zamandır trend haline gelen makyaj kontürü konusundaki tüyoları ve yüz boyutlandırma konusunu paylaşacağım. Biraz uzun bir yazı olacak, bu yüzden ara başlıklarla ayırdım.


Makyaj kontürü nedir?

Özellikle dergilerdeki moda çekimlerinde ve ünlülerin kliplerinde karşılaştığımız makyaj kontürü, aslında birkaç bilgiyle herkesin yapabileceği ve gerçekten yüze başka bir boyut kazandıran bir uygulama.

Amacı yüzde görünmesini istemediğimiz bölgeleri gölgeleyerek geri plana atmak, yüzde sevdiğimiz bölgeleri ise aydınlatarak ön plana çıkarmak.

Bunun için ihtiyacınız olan ürünler cilt tonunuzdan 2-3 ton koyu pudra veya fondöten, kapatıcı bir ürün ve aydınlatıcı “highlighter” dediğimiz bir ürün. Ve tabii ki kontür için makyaj fırçası veya sünger.


Makyaj kontürü yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ürünleri birbirine karıştırmamak ve çok fazla uygulamamak. Çok bastırmadan, tampon hareketlerle kolayca uygulanabiliyor.

Haydi başlayalım...

İlk önce cildimize bir baz uyguluyoruz. Sonra da fondöten veya renkli nemlendiricilerden birini tüm yüze yediriyoruz.

Aslında göz makyajını ben makyaj kontüründen sonra yapıyorum ama size soluk görünmemek için önce yaptım :)

Fondöten veya renkli nemlendiricimizi uyguladığımıza göre, sıra kontür işleminde. Bunun için bir küçük fırça, yüzümüzdeki dar bölgeler veya burnumuz için, bir de orta boyutta bir fırçaya ihtiyacımız var. Geçen hafta yazdığım favori 5 makyaj fırçam yazısında da bahsettiğim gibi, ben kontür için Inglot 6SS ve MAC 165 Tapered Cheek & Highlighter Brush kullanıyorum.

Yani öyle 80 fırçalık bir fırça setine ihtiyacınız yok :)

Elmacık kemiklerini daha çıkık göstermek...

Elmacık kemikleri kadının feminenliğini ön plana çıkarmak, yüz hatlarını daha da belirginleştirmek için makyajda sevdiğimiz bölgeler. Bu sebeple elmacık kemiklerini ön plana çıkaracağız. Bunun için koyu renk bir ürünle elmacık kemiklerinizin altına tampon hareketlerle uygulama yapabilirsiniz. 


Elmacık kemiğinizin altındaki çukuru bularak işe başlayabilirsiniz.


Bu noktada dikkat etmeniz gerekenler, kulağınızın üst kısmıyla gözünüzün bittiği noktayı bularak bu iki noktanın arasına uygulamak. 



Ürünü bu bölgeye sürdükten sonra, istediğiniz orta boy bir fırçayla çok fazla dağıtmadan ürünü yedirerek soft bir görüntü yakalayabilirsiniz.


Yüz hatlarınızı kendiniz belirleyebilirsiniz...

Makyaj kontüründe, yüz hatlarınızı nasıl isterseniz öyle gösterebilirsiniz. Koyu renk ürünü burun kenarlarınıza uygulayarak dar ve küçük bir burun yapabilirsiniz. 



Alnınız çok genişse alın kenarlarınıza , mesela çeneniz uzunsa kısa gösterebilecek şekilde etrafına, gamzeniz varsa gamzenize uygulayabilirsiniz.


Aynı şekilde açık tonda bir kapatıcı ürünü burnunuzun üstündeki çizgiye, çenenize, alnınızın orta bölümüne, göz altlarınıza üçgen şeklinde uygulayarak, yüz hatlarınızın sevdiğiniz bölümlerini ön plana çıkarabilirsiniz.



Bir tüyo vereyim. Göz kapaklarınızın katlanan bölümüne de koyu renk bir ürün uygularsanız, bakışlarınızın derinliğini artırmış olursunuz.


Sıra geldi aydınlatmaya...

Yüzümüzün sevdiğimiz ve sevmediğimiz bölgelerini belirledik ve kontürledik. Sıra geldi, yanaklarımızı, kaş altını, burnumuzun üstünü belirginleştirmeye. Bunun için de ihtiyacımız olan highlighter dediğimiz bir aydınlatıcı. 


Temiz bir fırçayla bu bölgelere de ufak dokunuşlarla aydınlatıcı uyguluyoruz ve makyaj kontürleme işlemini bitirmiş oluyoruz.


Umarım keyif almışsınızdır.

Sorularınızı aşağıdaki yorum bölümüne yazabilirsiniz veya bana mail atabilirsiniz. 
Blogumu desteklemek ve bundan sonraki yazılarımı takip etmek için, blogumun sağ tarafındaki İzleyici kısmından takipçim olabilirsiniz.

Sevgilerimle,

Burçin Ünüvar
Bu Yayını Paylaş:
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

7 yorum

  1. çok başarılı olmuş bayıldım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman efendim ne lutuf :) sen begendiysen ben de begendim simdi ;) cok tesekkurler canim (k)

      Sil
  2. Simdi işin püf noktası firçalar galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak fırçalar değil aslında. Doğru ürünleri bulmak önemli. Tabii fırçalar da ürünleri uygulamak için gerekli :))

      Sil
  3. Çok güzelsin fıstık ...şaka söyledim fırçalar bahane

    YanıtlaSil
  4. süper bir yazı olmuş tskler bloğunu takibe aldım ziyaretimede beklerim canım..

    YanıtlaSil

Konuyla ilgili düşüncelerin ve yorumun benim için önemli.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Beyaz Madam
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Editleyen Özel Çizim
Admin Panpa