1 Haziran 2015 Pazartesi

MAKYAJ FIRÇALARIMI NASIL TEMİZLİYORUM?

Makyaj fırçaları, makyajımızın en önemli tamamlayıcılarından... Bir o kadar da hassaslar. Favorim olan 5 makyaj fırçamdan bahsettiğim yazımı okumak için TIK TIK


Makyaj fırçalarının kullanım süresini uzatabilmek için, kullanırken de temizlerken de çok nazik davranmak gerekiyor. Özellikle temizlerken... Bunun önemine dikkat çekmek için, makyaj fırçalarımı nasıl temizlediğimi sizlerle paylaşmak istedim.

Ben makyaj fırçalarımı bebek ürünleriyle temizliyorum. Her türlü yolu denedim. Antibakteriyel sıvı sabunla yıkadım, zeytinyağı kullandım, şampuan kullandım, hatta saç kremi bile kullandım. Hiçbiri istediğim gibi temizlemedi fırçalarımı. 

Taa ki bebek ürünleri deneyene kadar... Bebeklerin narin cildini, hassas saçlarını tahriş etmeden temizlemek için üretilen ürünler, benim de makyaj fırçalarımı bozmadan tertemiz yapabilir diye düşündüm. Üstelik bebek ürünleri biliyorsunuz alkolsüz ve katkısız oluyor :) Dalin bebek şampuanı ve bebek cildini temizlemek için kullanılan bir solüsyonu denedim ve çok memnunum. 

Makyaj fırçalarımı temizlerken dikkat ettiğim birkaç husus var.

- Sadece fırçalarımı yıkamak için kullandığım bir kase ve temiz bir havlum var. 
- Klorane Temizleme Suyu ürününü fırçalarıma sıktıktan sonra, kasenin içine ılık su koyuyorum ve içerisine biraz Dalin şampuan koyuyorum.


- Fırçalarımın kıllarının diplerine, yani fırça sapıyla kılların birleştiği yerlere su değdirmeden kasenin içerisinde fırçalarımın kıllarını şampuana batırıp iyice temizliyorum.
- Bu aşamada fırçalarınızın kirlilik durumuna göre suyu yenileyebilirsiniz.
- Fırçalarımı temizledikten sonra, ılık su akan musluğun altında yine kıl köklerine değdirmeden, fırçayı aşağı doğru 45 derecelik açıyla tutarak duruluyorum.
- Temiz bir havluya dizdiğim tertemiz fırçalarım tamamen kuruyana kadar bekletiyorum.  


Sadece Dalin veya Klorane markalı ürün değil, bence diğer bütün bebek ürünleri makyaj malzemeleri temizliğinde kullanılabilir. Ben elimdeki bu ürünler bitince diğer bebek ürünlerini de deneyeceğim :)

Umarım bu yöntem sizin de işinize yarar.
Sevgiler,
Burçin Ünüvar
Bu Yayını Paylaş:
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

6 yorum

  1. haha ben o klorane'i termal su gibi kullanıyorum ama toz ürünleri de temizleyebilir bak doğru suya bile gerek kalmaz bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) valla her ise yariyor :) her ihtimale karsi suyla da duruluyorum ama dedigin gibi gerek bile kalmiyo :)

      Sil
  2. Evet en doğru yöntem sanırım bebek ürünleri. Teşekkürler.)

    YanıtlaSil
  3. Bende yeni başladım dalin le gayet güzel temizleniyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebişkoların ürünlerine ortağız artık :)

      Sil

Konuyla ilgili düşüncelerin ve yorumun benim için önemli.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Beyaz Madam
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Editleyen Özel Çizim
Admin Panpa